Wevers-verdriet.

Het is misschien niet zo goed te zien op de foto, het linnen-garen in deze schering is een slechte keuze geweest. Het garen is enkeldraads en geeft me veel extra werk.


8 opmerkingen:

 1. Wat vervelend. De kleur is anders prachtig. Ik weet dat ongetwijnd garen niet zo geschikt is voor de schering. Het stroopt op en dat werkt heel vervelend. Je zult een beslissing moeten nemen of je hier mee door gaat. Er zijn vast nog vele meters te gaan. Jammer van al het werk.
  Ik heb het ook een keer meegemaakt en was resoluut. Pech, maar niet langer ergernis en de lange draden heb ik later gewoon als inslag gebruikt. Wel wat vaker aanhechten, dat wel
  Een fijne dag en sterkte met je weefwerk. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je Willemien, ik oefen me in geduld gaat me redelijk goed af. Ik denk dat ik de helft van de schering heb gebruikt ga nog even door voordat ik er een schaar inzet. Ik heb wel van de linkerkant een deel weggehaald dat was té erg.
  Voor jou/jullie ook nog een prettige dag.
  Groet, Alida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Alida,
  Wat een narigheid! Ik heb het zelf ook eens gehad en heb toen de ketting eraf geknipt en later in een ander project als inslag gebruikt.
  Sterkte ermee!!!

  groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms is het weven een ware lijdensweg, het mooie ervan is dat als het redelijk lukt je een heel tevreden gevoel krijgt, super!
   groet, Alida

   Verwijderen
 4. Dat mag je inderdaad wel weversverdriet noemen. In de Väv stond een artikel hoe ze restdraden aan elkaar knoopten en als inslag voor keukendoeken gebruikten. Helaas maar daar moet ik toch meteen aan denken. :-)

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Marion, ik zie de aanbindlat al tevoorschijn komen dus het einde van de schering is inzicht. Ik heb mezelf voorgenomen het geheel zo goed mogelijk af te maken, ik zal de doeken laten zien als het uiteindelijk klaar is.

  hier heb ik weer veel van geleerd.

  prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. liebe alida, ich verwende gerne Leinengarn in der Kette, wichtig ist, den Faden immer wieder mit einer gekochten Lösung aus Stärke und wasser zu bestreichen. Ich habe zusätzlich noch etwas öl dazu getan , so rostet nie mein Webeblatt. Und fäden die durchhängen,sofort mit einer Stecknadeln festmachen..später dann den Faden gut im Gewebe verteilen..ich liebe Reines Leinen ..liebe Grüße Wiebke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Wiebke voor je reactie, ik neem mezelf voor een volgende keer betere maatregelen te nemen om de weefproblemen op te lossen. Ik hou ook erg veel van mooie linnen stoffen.
   lieve groet, Alida

   Verwijderen